Továbbképzik az orvosokat, mert nem elég a testet kezelni

A Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT) képzést indít orvosoknak és szakdolgozóknak. A pszichológiai tréningen a szakemberek havonta egy alkalommal találkoznak, a délelőtti elméleti előadásokat követően délutánonként a témához kapcsolódó tematikus csoportfoglalkozással, esetmegbeszélésekkel folytatódik a munka. A kifejezetten a daganatos betegek pszichológiai támogatására fókuszáló továbbképzésre pszichiátereket, pszichológusokat, onkológusokat, egészségügyi szakdolgozókat egyaránt várnak.

A képzésnek a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház ad otthont, a 40 órás képzés szeptember 25-én kezdődik. Az alkalmak során szó lesz a pszichoonkológia tárgyköréről és vizsgálati módszereiről, a daganatos betegek sajátos lelki folyamatairól, a pszichiátriai tünetekről és azok kezeléséről. Külön előadást szentelnek a rákbetegek családban betöltött szerepének, a konfliktusoknak, félelmeknek és kríziseknek, a végstádiumba kerülő betegek segítésének, s egy látogatást is szerveznek a Budapest Hospice Házba.

Jelentkezni, s a részvétel feltételeiről bővebb felvilágosítást kapni az mrohanszky@laszlokorhaz.hu e-mail címen és a (30) 434-2852-es telefonszámon lehet, a teljes képzési program az MPOT honlapján érhető el.

Kapcsolódó cikkek:
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
A betegséggel lélekben is meg kell küzdeni

Top