Tüdőrák: személyes történetek, a gyógyítás nehézségei

Szívbemarkolóan őszintén mutatták be a rák ellen küzdő betegek, családtagok és egészségügyi dolgozók érzéseit, a gyógyítás nehézségeit azok a pályamunkák, amelyeket a “Célzottan a tüdőrák kezeléséért” elnevezésű kiírásra neveztek be szerzőik.

A rák világnapjához kapcsolódóan 24 olyan pályamunka érkezett, amelyek 2009 novembere, a tüdőrák hónapja és 2010. január 20. között jelentek meg a hazai nyomtatott vagy elektronikus sajtóban.

“A feladatunk olyan volt, mintha az alma és a körte között kellett volna választanunk. Mindegyik cikk vagy riport rendkívül értékes, a kollégák sokszor szívbemarkolóan őszintén mutatták be a rák ellen küzdő betegek, családtagok és egészségügyi dolgozók érzéseit, nyomozták ki és tárták fel a gyógyítás gyakran megoldhatatlan nehézségeit, és a megelőzés nagyon is megoldható, mégis megoldatlan ellentmondásait – emelte ki Nógrádi Tóth Erzsébet, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztályának vezetője, az értékelő bizottság elnöke a díjátadón.

A pályamunkák egy része a díjátadásról is beszámoló Tüdõbeteg portálon olvasható.

Kapcsolódó cikkek:
A tüdõrák fajtái és típusai
Új gyógymódok, célzott biológiai terápiák
Dohányosok az onkológiákon
Miért nem érdeklik a dohányosokat a tragédiák?
Tüdõrák: 95 százalékban a dohányzás a felelõs

Top