Tűzmadár Ház: civil szolgáltató központ a rákbetegeknek

Bár a Tűzmadár Ház Budapesten az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumához kapcsolódó rehabilitációs és szolgáltató központ, nemcsak az intézmény saját betegei előtt áll nyitva: lakóhelytől függetlenül fogadnak minden rákbeteget és családtagot, aki sorstársakkal találkozna, pszichológiai támaszadásra, gyógytornára vagy dietetikai tanácsra van szüksége, esetleg civil betegszervezetekkel keres kapcsolatot.

Az onkológiai fizioterápiától a személyre szabott dietetikai konzultációig, a sorstársközösségektől a pszichológiai támaszcsoportokig széleskörű szolgáltatásokkal várja a Tűzmadár Ház a betegeket, hogy a páciensek hozzájuthassanak azokhoz az információkhoz, valamint életmódbeli, életvezetési segítséghez is, amelyre az osztályos vagy ambuláns ellátás keretében általában nincs lehetőség.

A Tűzmadár Alapítvány, valamint a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett centrum valamennyi programja térítésmentes. Bővebb felvilágosítás az aktuális rendezvényekről és szolgáltatásokról a Tûzmadár Alapítvány honlapján található.

Kapcsolódó cikkek:
Ismét táborba hívják a rákbetegeket
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Segítség a rákbetegeknek és családtagjaiknak

Top