Új elnök a Magyar Rákellenes Liga élén

Dr. Demeter Jolán

Prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke lemondott elnöki tisztségéről, a betegszervezetet dr. Demeter Jolán eddigi alelnök vezeti.

Az elnöki tisztséget 2015. december 1-től a 2016. május 26-án tartandó választó küldöttgyűlésig dr. Demeter Jolán főorvos, a betegszervezet eddigi általános elnökhelyettese tölti be. Az általános elnökhelyettesi posztra az elnökség Csordásné dr. Juhász Judit elnökségi tagot választotta, a gazdasági elnökhelyettesi tisztséget továbbra is Rozványi Balázs látja el.

Dr. Demeter Jolán 1997 óta tagja a Magyar Rákellenes Ligának, mint elnökségi tag, 2009-2015 között pedig mint általános elnökhelyettes.

Több mint 30 éve radiológus a Szent János Kórház Radiológiai Osztályán. A Mammográfiás Decentrum vezetője. Mammográfiás emlőszűrést és diagnosztikát, ultrahang- és CT vizsgálatokat végez. Hat alkalommal rendezte meg a Szent Agáta Mammológus Napot, valamint ugyancsak hat tudományos ülést szervezett. Tagja a Szent János Kórház Onkoteam-jének, a Szent János Kórház Tudományos Bizottságának és elnöke az Országos Onkológiai Intézet Felügyelő Bizottságának.

1997-ben emlőklubot-, 2008-ban veserákos betegklubot alapított. 2008-2009-ben az „Egyenlőtlenségek kiküszöbölése a daganatos betegségekben” témakörben a hódmezővásárhelyi kórházzal és egészségnevelő osztályával valósított meg pályázatot, amelyhez kapcsolódva segítő klubot alapított rákbetegeknek.

5 évig volt az ECL elnökségének tagja, feladata a kelet-európai rákszövetségekkel való kapcsolattartás volt. Rendszeresen képviseli a Ligát külföldi konferenciákon, ahol számos előadást is tartott.

Több mint 100 közleményt, felvilágosító, oktató cikket, valamint két könyvet és egy könyvrészletet írt. Rendszeresen előadást tart egészségeseknek és betegeknek.

A rák elleni harc területén végzett munkájáért a Magyar Rákellenes Liga a “Daganatos betegekért” ezüst gyűrűvel tüntette ki. 2014-ben tevékenységéért Batthyány Strattmann László életmű díjat kapott.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top