Ültessünk együtt nárciszt a rákbetegek méltóságáért!

A Magyar Hospice Alapítvány 2007-ben csatlakozott a Méltóság mezeje elnevezésű nemzetközi mozgalomhoz. A szervezet október elején nárciszhagymák ültetésével igyekszik ráirányítani a figyelmet a hospice mozgalomra és annak célkitűzéseire. Az immár évek óta futó program célja, hogy a nárcisz szimbólumhoz kapcsolódó eseményekkel felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás szükségességére és arra, hogy az emberi méltóság életünk végéig megőrizhető és meg is kell őrizni azt.

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek gyakori szimbóluma. Jótékonysági tevékenységben az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a szimbolikája. Vallásos asszociációkat is hordoz, a feltámadás szimbóluma – emlékeztet a Magyar Hospice Alapítvány.

1991-ben Polcz Alaine közreműködésével alakult meg a Magyar Hospice Alapítvány, mely a rákbetegek számára elviselhetővé és emberhez méltóvá teszi életük utolsó szakaszát. Az intézmény alaptevékenysége a fájdalomcsillapítás, a betegek méltóságának utolsó pillanatig való megőrzése, családjuk pszichológiai támogatása. A gyógyíthatatlan rákbetegeket otthonukban, valamint szükség esetén a budapesti Hospice házban gondozzák: az ápolás, gondozás egyénre szabott és térítésmentes.

A közös nárciszültetésre a Budapest Hospice Ház kertjébe (1032 Budapest, Kenyeres utca 18-22.) várják az érdeklődőket 2011. október 7-én 15 órára. A programról további információk a hospicehaz.hu oldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek:
Jótékonysági koncert a hospice ellátásért
Hospice nővér lett az év önkéntese
Méltósággal a legutolsó percig
Hospice: őrizni igyekeznek az emberi méltóságot
Végstádium: a hospice az elhagyatottság ellen küzd

Top