Virágokat ültetnek a végstádiumú betegekért

A Méltóság Mezeje program az emberi méltóságra és a társadalmi felelősségvállalásra hívja fel a figyelmet: a nárcisz szerte a világon a rákbetegek és az őket gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a ragaszkodásnak a kifejezője. 2009-ben már Magyarország 14 városa és több mint 30 iskola csatlakozott a Méltóság Mezeje programsorozathoz.

Amint arról dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány vezetője tájékoztatott, október 9-én pénteken 15 órakor a Budapesti Hospice Ház kertjében (1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.) kerül sor ünnepélyes virágültetésre. A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők vigyék el magukkal az ápoláshoz kapcsolódó személyes üzenetüket, amit a nárciszhagymákkal együtt szimbolikusan elültetnek az emberi méltóságért.

Nyíregyháza-Sóstófürdőn október 10-én 11 órakor a Naplemente Alapítvány és a Sóstói Szivárvány Idősek Otthona Hospice részlege tartja ökumenikus istentisztelettel egybekötött világnapi rendezvényét (Sóstófürdő, Tölgyes utca 11.). Budakeszin október 16-án 17 órakor tartanak ünnepséget a városközpontban lévő parkban, az Erkel és Szent István szobor közötti területen.

Kapcsolódó cikkek:
A magányos haldoklás ellen küzdenek
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
Polcz Alaine és a rákbeteg gyerekek
Haldokló gyerekeket szolgálnak

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top