A jól informált beteg jobban is tud gyógyulni

A jól informált, a betegségéről sokat tudó beteg jobban gyógyul, mert olyan információkhoz juthat, amelyek segítenek neki abban, hogy szembe tudjon nézni betegségével. Ezek a tények indították a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetét arra az elhatározásra, hogy a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán kialakítsanak egy információs és segítő szolgálatot.

A Magyar Rákellenes Liga Lelkisegély Szolgálatának vezetője, Strommel Pálné a szervezet hét képzett önkéntesének és a feladatra jelentkező további három egészségügyi szakdolgozónak két lépcsőben előzetesen felkészítő tréninget tartott.

Kedd és csütörtök délelőttönként tartanak a kórház onkológiai osztályán ügyeletet, valamint keddenként a kórház dietetikusa és diplomás lelkigondozója, csütörtökönként pedig pszichológusa is a betegek és hozzátartozóik rendelkezésére áll, hogy a daganatos betegségek tüneteiről, szűrési lehetőségeikről, terápiáiról, s a betegséggel kapcsolatos egyéb kérdésekről adjanak hiteles írott és szóbeli információt. Az ambuláns kezelésen résztvevő és az osztályon fekvő betegekkel igényeik szerint elbeszélgetnek, ezzel is oldva a várakozással és a kezeléssel esetlegesen járó kellemetlenséget.

Kapcsolódó cikkek:
Összetart a mellrákos nők közössége
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top