Még márciusban is keresik a legjobb onkológusokat

Március közepéig várják azoknak a betegeknek a pályázatait, akik orvosukat annak lelkiismeretessége, emberségessége miatt Az év onkológusa 2012 díjra szeretnék jelölni.

A Magyar Rákellenes Liga „Az év onkológusa 2012. – az én orvosom” címmel hirdetett pályázatot. A betegeket, hozzátartozókat arra kérik, hogy a pályaművekben osszák meg gyógyulásuk történetét, valamint tegyenek javaslatot arra, hogy kié legyen „Az év onkológusa 2012. – az én orvosom” cím és a dr. Dollinger Gyula emlékérem.

Szorongás, türelmetlenség, aggódás, félelem, jaj, csak ne az legyen a diagnózis, amire gondolok, lesz-e idő feltenni a kérdéseimet, kapok-e megnyugtató választ… Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok járnak azoknak a fejében, akik valamelyik kórház onkológiai osztályán várakoznak.

Hogy tudom ezt a sok beteget ma megvizsgálni, ellátni; mikor fogok ma hazaérni a családomhoz; jaj de sok mindenkinek kell ma is rossz hírt mondanom; nagyon fáradt vagyok… Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok járnak reggelente az onkológiai osztályokra érkező orvosok fejében.

S az eredmény? Talán azt gondolhatnánk, talán azt halljuk sokfelől, hogy panasz, problémák özöne, nehézségek… Elégedetlen betegek, fáradt orvosok és nővérek, döcögve működő egészségügy… Talán sokszor igaz is…

A Magyar Rákellenes Liga „Az év onkológusa 2012. – az én orvosom” című pályázatával mégis szeretne erre rácáfolni. Ha igaz is, az előbb említett sok gond, nehézség, probléma, mégis vannak orvosok, akik ezek között a nehezen elviselhető keretek között is úgy tudnak jelen lenni a kórházi osztályokon a betegek között, hogy gyógyítják őket, nemcsak orvosi értelemben. Azt teszik lehetővé betegeik számára, hogy ezt a betegséget ne veszélyként, hanem esélyként, egy jobb, emberi értelemben teljesebb életként élhessék meg – olvasható a Rákliga pályázati felhívásában.

Ha Ön is találkozott ilyen orvossal, akire gyógyulása után is hálás szeretettel gondol, ossza meg tapasztalatát. Olyan, lehetőleg géppel írt pályaműveket várnak, amelyben a pályázó megosztja gyógyulása történetét, valamint javaslatot tesz arra, hogy kié legyen „Az év onkológusa- az én orvosom” cím. A legtöbb szavazatot kapott onkológus kapja meg a dr. Dollinger Gyula emlékérmet.

A pályázatnak minimum 2500 karakter terjedelműnek kell lennie, felső határ nincs. A pályázat jeligés. Minden pályázót írásban értesítenek, ezért a szerzők pályamunkájuk mellé a jelige feltüntetésén kívül a nevüket, címüket, telefonszámukat is adják meg.

A beküldött történeteket a Magyar Rákellenes Liga honlapján jelennek meg, a 20 legjobb pályamunkát könyvben is szeretnék kiadni. A beküldőnek ehhez való hozzájárulását a pályázaton történő részvétellel megadottnak tekintik. A pályaművek postai úton (CD-n vagy nyomtatott formában) történő beérkezési határideje: 2012. március 20.
Beküldési cím: Magyar Rákellenes Liga 1507 Budapest, Pf. 7.
A borítékra írják rá: „Az év onkológusa –az én orvosom”

Nyilvános eredményhirdetés 2012. április 10-én a Nemzeti Rákellenes Napon lesz.

Kapcsolódó cikkek:
Ki lesz 2012-ben az év onkológusa?
Rendületlenül keresik, hogy kik az ideális orvosok
Válaszok nélkül távozunk a kórházból

Interjú a betegek által díjazott onkológussal
A beteg is készüljön fel a vizitre!

Nagy Bandó András: “Minden nap ajándék”
Nem megyünk orvoshoz, mert félünk a betegségtől

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top