Az életet ünneplik karácsony előtt

Ugyan a daganatos betegség hozta össze a sorstársakat, mégsem a betegség, hanem az élet kerül fókuszba a fővárosi Tűzmadár Ház karácsonyi összejövetelén.

A pszichoszociális támogató központ az egész országból várja a daganatos betegek jelentkezését, hogy ingyenes szolgáltatásaival segítse a betegséggel való testi-lelki megküzdést. A karácsonyi összejövetelre 2014. december 12-én 14 órától kerül sor.

14:00 Ünnepélyes gyertyagyújtás

14:30 „Festek neked eget”, avagy nők férfiszemmel – válogatás Székely Sándor verseiből
A költő – akinek verseit Ványik Mónika tolmácsolja – túl a szavakon, festmények és szobrok bemutatásán keresztül vall arról, hogyan látja a nőket férfiszemmel.

15:30 LÁTÁS-MÓD – Bein Klára divattervező és Bartha Ágnes ötvös, ékszerkészítő kiállítással, vásárral, divatbemutatóval egybekötött bemutatkozása
„Az öltözködés öröm, játék, az önkifejezés nélkülözhetetlen eszköze… A legizgalmasabb pillanat, amikor a papírra vetett vázlat életre kel, a sík textil a térbe fordul és megszületik az emberi alakot körbeölelő térplasztika: a ruha. Szeretnék ebből az élményből egy csipetnyit átadni a kiállítást megtekintő érdeklődőknek.” (Bein Klára)

„Két nagyon fontos cél vezérelt mindig: kifejezni saját eszközeimmel a kort, amelyikben élek és munkáim által segítséget nyújtani az embereknek arra, hogy az életben örömet találjanak. Három különféle területen dolgozom a művészeten belül: zománcképeket készítek limoges-i zománccal 960 fokon égetve. Egyedi ékszereim nemesfémekből és üvegplexiből készülnek. Számomra a munkám létforma, a lét egyetlen, boldogító formája.” (Bartha Ágnes)

16:30 Beszélgetés a karácsonyi büféasztal körül

A Tűzmadár Ház Budapesten, a Szent László Kórház 1-es pavilonjában található: IX. kerület, Albert Flórián (korábban Gyáli) út 5-7., a Nagyvárad téri metróállomástól néhány perc séta.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top