Egészség Hídja a mellrák ellen Szegeden is

A szegedi Belvárosi Hídon a mellrák elleni harc jegyében, a szűrővizsgálatokon való részvételt elősegítendő szerveznek civil sétát május 14-én. A szegedi megmozdulást sötétedéskor tartják, ezért minden résztvevőt arra kérnek, hogy vigyen magával kisebb fáklyát, lámpát.

A szegediek és a hozzájuk csatlakozók május 14-én, szombaton 20 órától gyülekezhetnek a Belvárosi Híd újszegedi lábánál lévő Torontál téren, ahonnan a Tisza feletti közös séta indul a Roosewelt térre.

Az Egészség Hídja Összefogás fő célja, hogy felhívja a figyelmet az államilag szervezett mellrákszűréseken való részvételre és az egészséges életmód fontosságára a megelőzés érdekében. A korai diagnosztika és terápia az esetek nagy részében teljes gyógyulást eredményezhet, ezért nagyon fontos, hogy minél több nő elmenjen a szűrővizsgálatra, jelenleg az ország az arányokat tekintve ugyanis nagy lemaradásban van e téren az EU átlaghoz képest. A szervezők országszerte biztatják a cégeket, vállalkozásokat is, hogy munkavállalóikkal közösen csatlakozzanak a mozgalomhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Mellrák: tömegmegmozdulás lett a hídsétából Szolnokon
Mellrák: nemcsak a fővárosban vannak hidak
Mellrák: a Fehér Ház is rózsaszínű lett
Emlőrák: van ahol sikerült a mozgósítás
A mellrák szűrésének jelentősége
Több ezren meneteltek a mellrák ellen
Mellrák: nem kell Lánchíd a sétához
Emlőrákszűrés és a mellek önvizsgálata
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top