Egyre kevesebben élünk az országban

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első 5 hónapra vonatkozó gyorsjelentése szerint  csaknem 10 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző esztendő hasonló időszakában, a halálozások száma pedig mintegy három százalékkal nőtt. Az ország becsült lélekszáma május végén 9 millió 969 ezer volt.

Az előzetes adatok szerint 2011 első öt hónapjában alig több mint 34 ezer gyerek született, 9,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma meghaladta az 56 ezret, ami 2,6 százalékos emelkedést jelent a 2010. január-májusi időszakhoz képest. A természetes fogyás majdnem 22 ezer fő volt, több mint 5 ezerrel több az egy évvel korábbinál – tartalmazza a gyorsjelentés.

A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakosainak a száma ténylegesen valamivel kisebb mértékben, mintegy 17 ezerrel csökkent. A becsült lélekszám az időszak végén 9 millió 969 ezer volt. A KSH egy évvel korábbi adatai szerint Magyarország lakosságszáma 2010 májusában még 10 millió 7 ezer volt.

Kapcsolódó cikkek:
Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg
Az emberek fele rákbeteg lesz?
Iskolázottság: 16 év is lehet a különbség
Itthon többen halnak meg rákban, mint máshol
Egyenlõtlen esélyekkel küzdenek a rákbetegek

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top