Életélmény csoport rákbetegeknek

A rákkal való együttélés és küzdés nemcsak a megfelelő orvosi kezelést jelenti, a betegek is tehetnek azért, hogy a betegség ne tudjon eluralkodni az életük felett. A Tűzmadár Alapítvány „életélmény” tanfolyama egy újfajta látásmód megtanulásában, az érzések és gondolatok kontrolljában nyújt segítséget.

A 2009. január második felében induló ingyenes csoportfoglalkozás Thich Nhat Hahn vietnámi buddhista szerzetes tanítását próbálja a mindennapokban alkalmazható módon átadni a résztvevőknek. Az életben való teljes jelenlét elsajátítása egy olyan támaszt jelenthet a mindennapokban, amely támogatja a betegség terheivel való megküzdést, a lelki egyensúly megtalálását.

A tanfolyamra nemcsak betegeket, hanem hozzátartozókat is várnak, akiknek a megtanulható módszerek ugyancsak segíthetnek a túlfeszített test és a kimerült idegrendszer egészségének visszaállításában. A résztvevők a személyes problémák feldolgozása mellett többféle meditációt, speciális légzéstechnikát és relaxációt is elsajátíthatnak a találkozások alkalmával.


A foglalkozásokról részleteket a Tűzmadár Alapítvány oldalán lehet olvasni, a jelentkezéseket az mrohanszky@laszlokorhaz.hu címen és a (30) 434-28-52-es telefonszámon várják.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Segítség a rákbetegeknek és családtagjaiknak

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top