Emlőrák ellenes világtalálkozó Magyarországon

Több mint harminc ország mellrák ellen küzdő betegszervezetei találkoznak szeptember 29-én és 30-án Budapesten, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és munkamódszereiket.


Az “Egy megtartott ígéret” című világtalálkozóra – melyet az amerikai Susan G. Komen for the Cure alapítvány, az emlőrák elleni küzdelem nemzetközi éllovasa szervez – 5 kontinensről érkeznek szakemberek a fővárosba. A különböző szakmai és kulturális háttérrel, eltérő tapasztalatokkal rendelkező küldöttek arról számolnak be egymásnak, hogy miként végzik felvilágosító munkájukat helyi szinten, hogyan ösztönzik a nőket a mellrák korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való részvételre, és hogyan ismertetik meg őket a különböző kezelési lehetőségekkel.

“A világon évente több mint 1 millió nőnél állapítanak meg emlőrákot. Ha összefogunk, életeket menthetünk, és legyőzhetjük ezt a szörnyű betegséget” – figyelmeztet Nancy G. Brinker, a mozgalom alapítója, az Egyesült államok korábbi magyarországi nagykövete.

 

A harminc különböző országból érkező küldöttek – köztük négy magyar szakember – csatlakoznak a szeptember 30-án este 8 órakor kezdődő, a hazai mellrák elleni küzdelem szimbólumává vált figyelemfelhívó lánchídi séta hazai résztvevőihez.

A közös sétát egy egészségnap előzi meg 11 órától a budapesti Roosevelt téren, ahol sok színes családi program mellett szakmai fórumok az egészségmegőrzésre és a szűrővizsgálatokon való részvételre ösztönözik a nőket.

Kapcsolódó cikkek:
Részletes információk az emlőrákról
Emlőrákban is sorvasztják az ereket
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
A HER-2 pozitív emlőrák és célzott kezelése
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top