Hospice: közösségi futás a Margitszigeten

Sok kicsiből sokra futja. Ez a mottója a Magyar Hospice Alapítvány által szervezett immár hagyományos tavaszi Nárcisz Futásnak. A közös, két kilométeres futással vagy gyaloglással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy egy jó ügyért összefogva kis befektetéssel is sokat tehetünk.

A szervezők reményei szerint 2011. május 6-án az idei Nárcisz Futás alkalmával is több százan futnak, gyalogolnak majd együtt. A program résztvevői az emberi méltóság önkéntesei: a cél, hogy felhívják a figyelmet az alapítvány tevékenységére és ezáltal segítsék azt, hogy a hospice ellátás révén minél többen megőrizhessék az emberi méltóságot életük utolsó pillanatában is.

A futást szervező Magyar Hospice Alapítvány a daganatos betegek térítésmentes ápolását, fájdalomcsillapítását, a családok lelki támogatását vállalta fel.

A rendezvényre gyermekeket és szülőket, egyedülállókat és csapatokat, futókat és gyaloglókat, amatőröket és profikat egyaránt várnak 2011. május 6-án 15 órakor a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A legtöbb diákot nevező iskolát különdíjjal jutalmazzák.

A helyszínen fizetendő nevezési díjat – ami gyermekeknek 100 forint, felnőtteknek 700 forint – a betegek fájdalomcsillapítására fordítják a szervezők.

Kapcsolódó cikkek:
Hospice futás vidéki helyszíneken is

Hospice: őrizni igyekeznek a méltóságot
Végstádium: a hospice az elhagyatottság ellen küzd
Hospice nõvér lett az év önkéntese

Méltósággal a legutolsó percig
A magányos haldoklás ellen küzdenek
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
Haldokló gyerekeket szolgálnak

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top