Ismét kérdik a betegeket: kik legyenek az év orvosai?

A Tegyünk Az Egészségünkért Alapítvány idén egy sporteseményhez csatlakozva hirdette meg az Év Orvosa pályázatot, amely keretében elsősorban a szakemberek emberségét díjazzák. A helyszínválasztás nem volt véletlen: a Budapesti Triatlon Világbajnokságon a támogatók képviselői és ismert emberek versenyeztek, s a bajnokságon két Astellas Díjas csapat is indult.

Amint arról a Weborvos beszámolt, a zsűritagokból álló csapatot Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke (2 km futás), Kolláth György alkotmányjogász (8 km kerékpározás) és Nagy-Bandó András humorista (2 km futás) képviselte. Indult egy másik csapat is, amiben az eddig Astellas Díjjal kitüntetett orvosok versenyeztek: dr. Bittner Nóra (2 km futás), dr. Vástyán Attila (2 km futás), dr. Tóth Tibor (8 km kerékpározás).

Nagy Bandó András elmondta, hogy túl egy szívműtéten most elindulhatott egy triatlonváltó tagjaként, s ugyan neki és versenytársainak nem a profi versenyzőknek kiírt távot kellett megtenniük, de ez a kis táv is megerősítette abban, hogy sok mindent köszönhet orvosának. Ezért továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy küldjék be történetüket, hiszen a pozitív történetekre mindig szükség van. Nagy Bandó András fontosnak tartja, hogy a médiában ne csak a negatív esetek jelenjenek meg és az orvosaink megkapják a kellő erkölcsi elismerést.

A pályázat menete az immár megszokott rend szerint zajlik: a zsűri a beérkezett történetek közül kiválaszt huszonötöt, majd a végső sorrend az internetes szavazás alapján dől el. A történeteket december 1-ig lehet beküldeni. Idén is három orvos kaphatja meg a díjat.

A szavazás az Év Orvosaira 2011. január 4. és február 1-e között lesz a www.dijazorvosokert.hu honlapon, ahol a betegek beküldött történeteit is nyilvánosságra hozzák.

Kapcsolódó cikkek:
Nagy Bandó András: “Minden nap ajándék”
A betegeken is múlik, kik lesznek az év orvosai

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top