Ismét táborba hívják a rákbetegeket

A Tűzmadár Alapítvány 2010-ben is teljes ellátást nyújtó, térítésmentes táborokba invitálja a rákbetegeket. Az 5 napos program során a résztvevők újfajta látásmódot sajátíthatnak el, érzelmi kontrollt és  feszültségcsökkentő technikákat tanulhatnak, hogy csökkenteni tudják a betegséggel való együttélés lelki terheit. Emellett sok praktikus tudnivaló is elhangzik a betegségről.

A kutatások szerint a rákbetegek legalább 40 százaléka igényelne pszicho-szociális segítséget a betegség valamely szakaszában. Szükség van pontos információkra, a szorongást csökkentő viselkedésterápiás eljárásokra, az érzelmek feldolgozását segítő foglalkozásokra, az öngyógyító erőket mozgósító módszerek megismerésére, a testmozgás és a táplálkozás egészséget erősítő irányelveinek elsajátítására.

A Pest megyei nagykovácsi kastélyszállóba hirdetett 5 napos táborban aktív részvétellel tapasztalhatják és tanulhatják meg a résztvevők a fentieket. Nyugodt környezetben, önmagukra figyelve alakíthatják ki az életvitelükbe beilleszthető, és a betegséggel való megküzdést hatékonyabbá tevő életmódelemeket és értékeket.

2010-re tervezett időpontok: február 8-12., április 12-16., június 7-11. Bővebb felvilágosításért a Tûzmadár Alapítvány munkatársa kereshető a tuzmadaralapitvany@gmail.com címen, illetve a (30) 478-2958-as telefonszámon.

K apcsolódó cikkek:
Ingyenes stresszkezelõ üdülésre várják a rákbetegeket
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top