Jóga tanfolyam indul daganatos betegeknek

Nemcsak a testi bajok, hanem a betegség miatti szorongások is elszívják az életerőt, tönkretesznek nappalokat és éjszakákat, emberi kapcsolatokat. A fővárosi Tűzmadár Házban azért dolgoznak, hogy minél többen támogató sorstársakra találjanak, függetlenül attól, hol folyik a kezelésük. Október végén jógatanfolyamot indítanak rákbetegséggel küzdő embereknek.

A jóga testi és pszichés hatásai egyaránt jótékonyak: csökkenti a fájdalmakat, javítja az emésztést, vitalizál, élénkít. Hatására javul az önkontroll, a pozitívabb beállítódás és az optimizmus erősödése pedig a feszültségünk oldásához is hozzájárul. A nyolc foglalkozásból álló alaptanfolyamon a résztvevők lépésről lépésre sajátítják el a jóga alapjait. Az óra felépítése: bevezető relaxáció, szemgyakorlatok, nyakgyakorlatok, ismerkedés a Jóga öt alapelvével, Ászana tanulás, gyakorlás.

Javaslatok: A jógagyakorlás előtt 1,5-2 órával lehetőleg már ne együnk. A jógázáshoz kényelmes, derékban szabad ruházat és zokni szükséges. A gyakorláshoz csúszásmentes jógamatrac vagy polifóm, illetve a kényelmes relaxáláshoz egy könnyű takaró javasolt.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház 1-es pavilonjában működő civil centrumban csoportos pszichológiai és közösségi tréningeket, stresszkezelő tanfolyamot, onkológiai fizikoterápiát szerveznek, s lehetőség van egyéni pszichológiai és dietetikai konzultációra is, hogy ezzel segítsék a daganatos betegséggel való megküzdést, a kórral való együttélést. A Tűzmadár Alapítvány, valamint a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett Tűzmadár Ház valamennyi programja térítésmentes.

A foglalkozások egyaránt nyitottak minden daganatos beteg számára, függetlenül a lakóhelyétől, s hogy melyik intézményben zajlik az onkológiai kezelése vagy hová jár vissza kontrollvizsgálatra.

A Sivananda jóga alaptanfolyam 2011. október 28-án kezdődik, a 8 alkalmas tréning hetente egy alkalommal, péntekenként 14:00-15:30 között zajlik majd a Tűzmadár Házban. A tanfolyamra érdemes előzetesen regisztrálni az info@tuzmadaralapitvany.hu e-mail címen vagy az alapítvány telefonszámán.

Valamennyi tréning és program ingyenes. A pontos időpontokról a www.tuzmadaralapitvany.hu honlapon, továbbá a (06-1) 455-81-00/86-07-es telefonszámokon adnak felvilágosítást. A Tűzmadár Ház Budapesten a Szent László Kórház 1-es pavilonjában (IX. kerület, Gyáli út 5-7.) található, a Nagyvárad téri metróállomástól néhány perc sétára.

Kapcsolódó cikkek:
Tűzmadár Ház: segítsük a lelkünket is gyógyulni!
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top