Karácsonyi készülődés a Tűzmadár Házban

Az év végi ünnepek közeledtével idén is több adventi programmal várják a fővárosi Tűzmadár Házba a daganatos betegeket és hozzátartozóikat. Karácsonyi jótékonysági vásár, egészséges ételek készítése, zenés program és süteményverseny egyaránt szerepel az idei rendezvénysorozatban.

A daganatos betegek rehabilitációját és pszichoszociális támogatását céljául kitűző Tűzmadár Ház karácsonyváró programjai:

Karácsonyi jótékonysági vásár
A tavalyi nagy sikerű karácsonyi vásár után idén is megrendezik a Tűzmadár Házban az ünnepi börzét. November 30-ig várják a vásárra felajánlott apróságokat, ajándéktárgyakat, bizsukat és egyebeket. A karácsonyi árusítás december 1-én kezdődik.

Karácsonyi vacsora másképpen – Ízletesen, mégis egészségesen
A program keretében 2013. december 11-én 15-17 óra között a Tűzmadár Házban Vajkai Zsófiával beszélgetnek majd a hagyományos “karácsonyi asztalról”. Ezt követően Kisa Judit dietetikus magyarázza el, hogyan egyeztethető össze a “karácsonyi asztal” a diétával. Később lehetőség lesz az ételek elkészítésére, kóstolására is egy “lakásétteremben”. A programokon külön-külön is részt lehet venni.

Örvendezzünk, Betlehembe menjünk!
2013. december 18-án 16 órakor “Örvendezzünk, Betlehembe menjünk!” címmel Fábián Éva Életfa Díjas népdalénekes és mesemondó, az Egyszólam és a Kalamajka Együttes énekesnője, az Óbudai Népzenei Iskola  állandó és a Zeneakadémia népzenei szakának óraadó tanára mesél és énekel.
 
Karácsonyi süteményverseny
A Tűzmadár Ház karácsonyi receptversenyt hirdet. December 13-án 11 óráig várják az egészséges alapanyagokból készült, eltartható süteményeket. Nevezni december 10-én 12 óráig lehet Elek Zsuzsánál személyesen, a sütésre szánt recept leadásával vagy interneten a recept beküldésével. A receptekből készült süteményeket ezt követően, december 13-án 11 óráig kell leadni zsűrizésre.

A zsűri tagjai: Kisa Judit, dr. Erős Melinda, Oczella Éva, Balogh Györgyné Marika. A verseny eredményhirdetése december 13-án 13 órakor lesz, a sütemények kóstolhatók és meg is vásárolhatók. A zsűri vacsorameghívással, könyvjutalommal, ajándékcsomaggal díjazza a legjobbaknak ítélt sütemények készítőit.

A Tűzmadár Ház programjairól a (061) 455-81-00/8607-es telefonszámon vagy az Alapítvány honlapján, a  www.tuzmadaralapitvany.hu címen lehet érdeklődni.

Kapcsolódó cikkek:
Az életet ünnepelték a Tűzmadár Házban
Tűzmadár Ház: segítsük a lelkünket is gyógyulni!

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top