Kirándulást szerveznek a mellrákos sorstársaknak

A betegklubok nemcsak a betegségről szólnak, hanem olyan támogató-baráti közösségeket jelentenek, amelyek támaszt és emberi kapcsolatokat nyújtanak a mindennapok során. Az orvosszakmai és ismeretterjesztő alkalmak mellett az emlőbetegek klubja májusban például kirándulásra várja a sorstársakat.

A május 18-ra, szerdára Kecskemétre tervezett városnézéshez csatlakozhat bárki, aki tagja a Magyar Rákellenes Liga bármelyik alapszervezetének vagy klubjának – tájékoztatott dr. Demeter Jolán elnökhelyettes, a program főszervezője. A vonatos kirándulás résztvevői a Nyugati Pályaudvaron a Szegedre induló szerelvény végénél találkoznak reggel 8 órakor – a részvételi szándék előzetes jelzését kérik a demeter@rakliga.hu címen vagy a (06-70) 211-8646-os telefonszámon.

Demeter Jolán elmondta: a fővárosi Szent János Kórházban 15 éve működik az “E” Klub, amelybe elsősorban emlőrákot túlélt asszonyok járnak, de mások előtt is nyitott. Az első évtől rendszeres programjuk, hogy május harmadik szerdáján városlátogatást szerveznek, ahol általában idegenvezető kíséretében megnézik az érdekességeket, látnivalókat. Délben együtt ebédelnek, majd délután elmennek múzeumokba vagy más nevezetességek megtekintését iktatják a programba.

– Ezen a napon még közelebbi kapcsolatok alakulnak ki, jobban megismerik egymást az asszonyok. Többen vannak közöttük olyanok, akik egyébként nem járnak sehová, lakóhelyükön nem mennek el múzeumba, vendéglőben nem ebédelnek. Ennek részben anyagi okai vannak, részben azért, mert egyedül nem szívesen mennek el ilyen helyekre – indokolja a közös programok szervezésének létjogosultságát Demeter Jolán. (A kirándulások költségekhez hozzájárul a civil szervezet, de önrész is marad a kiadásokból.)

A 15 év alatt számos helyre eljutottak Ópusztaszertől Pannonhalmáig, Veszprémtől Egerig, Tatától Majkon át Gödöllőig – e sort gazdagítja a május 18-i kecskeméti állomás.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbeteg sorstársak: tánc az életért
Egészség hídja a mellrák ellen Szegeden is
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm
Bangó Margit és a mellrák: énekek a kórházi ágyon
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top