Lelki tréning daganatos betegeknek és családtagjaiknak

A rákbetegek és hozzátartozóik pszichoszociális rehabilitációját céljául kitűző Tűzmadár Alapítvány a tavasz és a nyár folyamán újabb lelki tréningcsoportokat szervez daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak.

Júniusban új Artemis csoportot indítanak, amelyre még fogadnak jelentkezéseket. A program gerincét a test és lélek egységének erősítése, a szorongás, stressz okozta terhek feldolgozása, a belső növekedést serkentő kreatív folyamatok beindítása képezi. Eszközül hívják a pszichoedukációt, vagyis a rákbetegséghez és a hozzá kapcsolódó lelki-szociális problémák kezeléséhez szükséges ismereteket, valamint stresszkezelő módokat, az érzelmek feldolgozását, az egészséget támogató életmód tervezését, kialakítását.

Sokak kérésére megszervezik a hozzátartozók részére indított Artemisz csoportot is. Mik a jó segítés ismérvei, hogyan kezeljük a feszültségeket, milyen a hatékony, családon belüli kommunikáció, hogyan figyeljen saját igényeire is a segítő, miközben beteg társa van figyelme középpontjában? Ezekkel és a jelenlévőkben megfogalmazódó egyéb kérdésekkel, problémákkal foglalkoznak a kéthetente megrendezett tréningalkalmakon. A családtagok csoportját kéthetente, hétfőnként 16.30-tól tartják, az első találkozó 2013. május 27-én lesz.
A Tűzmadár Alapítvány programjainak helyszíne: Tűzmadár Ház, Szent László Kórház 1-es pavilon, 1097 Budapest, Gyáli út 5-7.

Az Alapítvány és a Tűzmadár Ház programjaival és tevékenységével kapcsolatos további információk a www.tuzmadaralapitvany.hu honlapon érhetők el, emellett telefonon is lehet tájékozódni a 06-1-455-8100/8607 mellék és a 06-30- 478-2958 telefonszámokon.

Kapcsolódó cikkek:
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Családban is lehet magányos a beteg
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Lelki fájdalomcsillapítás a rákbetegeknek

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top