Limfóma Világnap: védelem helyett támad a nyirokrendszer

A limfómák, azaz a nyirokrendszer daganatos betegségei sokáig tünetek nélkül fejlődnek a szervezetben, ráadásul az alattomos kórról sok ember mit sem tud. Az ismeretterjesztést szolgálja az évek óta megrendezett Limfóma Világnap, amelynek immár hagyományosan Magyarországon is van rendezvénye: Budapesten a Deák tér környékén előadásokra és kiállításra is várják az érdeklődőket.

A világnap alkalmából egy orvos-beteg találkozót szerveztek, ám nemcsak a betegeket várják, hanem azokat is, akik szívesen megtudnának többet a limfómákról. Szeptember 15-én 15 órától az ismeretterjesztő rendezvényen mások mellett ott lesz prof. dr. Masszi Tamás, a Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság elnöke is. Előadások hangzanak el a betegség előfordulásáról, típusairól, kezelési lehetőségeiről, az őssejt-transzplantációról és a gyógyszeres kezlésekről. A rendezvény ingyenes, ám a szervezők azt kérik, a részvételi szándékot, aki teheti, előre jelezze a (06-1) 438-0814-es telefonszámon vagy az andrea.honecz@daylightmedia.hu címen.

A rendezvényhez Csányi Sándor színművész védnökségével egy ismeretterjesztő kiállítás is kapcsolódik szeptember 15-én délután a Deák téri metrómegállóban.

Kapcsolódó cikkek:
Leukémia, limfóma: mi folyik az ereinkben!?

Kemoterápia: sejtmérgektõl a célzott kezelésekig
Kemoterápia: gyógyszerek és módszerek
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top