Magyar igazgatója lett az Egészségügyi Világszervezetnek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Végrehajtó Tanácsa jóváhagyta Jakab Zsuzsanna kinevezését a WHO Európai Regionális Igazgatói posztjára. Jakab Zsuzsanna – aki jelenleg az EU Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központjának (ECDC) igazgatója – 2009-ben pályázta meg a WHO Európai Regionális Igazgatói állását, mivel a jelenlegi igazgató, dr. Marc Danzon megbízatása 2010. január 31-ig szól.

Amint arról az Egészségügyi Minisztérium sajtóirodája tájékoztatott, a WHO Európai Régiója 52 tagállamának képviselői a Regionális Bizottság 2009. szeptemberi ülésén szavaztak a regionális igazgatói állás betöltésére vonatkozó személyi javaslatukról. A tagállamok többsége Jakab Zsuzsanna pályázatát tartotta a legjobbnak, és így az ő kinevezését javasolták az Egészségügyi Világszervezet Végrehajtó Tanácsának.

 

A Végrehajtó Tanács a javaslatot egyhangúlag elfogadta, így 2010. február 1-től Jakab Zsuzsanna személyében magyar igazgatója lesz az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának. Jakab Zsuzsanna jelenlegi beosztásában, illetve új megbízatásával a legmagasabb olyan beosztás betöltésére pályázott sikeresen, amelyet az egészségügy területén Európai Uniós, illetve nemzetközi szervezetnél magyar állampolgár elnyert.

Kapcsolódó cikkek:
Nemzetközi összefogás a rákkutatásért
Mennyien küzdenek a rákkal Európában?
Az emberek fele rákbeteg lesz?

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top