Most kiket tartanak lelkiismeretes orvosnak a betegek?

Ebben az évben is nagyon sok történet érkezett lelkiismeretes orvosokról, hivatásuk iránt alázattal bíró szakemberekről: egykori és jelenlegi betegek, hozzátartozók azért írták meg kezelésük krónikáját, hogy ezzel nevezzék emberségből kiválóra vizsgázott orvosukat az Astellas Díjra.

Dr. Berencsi György, a pályázat főszervezője szerint az eddig beérkezett történetek is bizonyítják, hogy a beteg és orvosa között kialakult bizalom valóban sokat segíthet a betegek gyógyulásában. A beérkezett történetekből látszik, hogy saját kezelésük, illetve gyógyulásuk során idén is sokaknak sikerült olyan emberi kapcsolatot kialakítaniuk orvosukkal, amit szívesen osztanak meg másokkal, hisz ezzel őszinte hálájukat a nyilvánosság előtt is kifejezhetik.

A zsűri egyik tagja, Nagy Bandó András immár harmadszor vállalta el a kampány arcának szerepét. A humoristának személyes tapasztalata van a jó orvos-beteg kapcsolat jelentőségéről: a mai napig hálás két orvosának, akik a szívével kezelték őt.

A pályázat bírálóbizottságának tagjai az összes beérkezett történetet megkapják. A történetek tanulmányozása, elolvasása során pontszámozással döntenek arról, hogy mely történetek kerülnek be a döntőbe. A továbbjutott történetek közül a nagyközönség dönti el szavazással a www.dijazorvosokert.hu  honlapon, hogy kik legyenek az idei pályázat Astellas Díjjal kitüntetett orvosai. Az oldalon valamennyi idei és korábbi történet is elolvasható.

Kapcsolódó cikkek:
Az Ön orvosa jó ember?
Nagy Bandó András: “Minden nap ajándék”

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top