Öltözz pirosba! Akció a gyermekhospice ellátásért

A Szemem Fénye Alapítvány 2012. február 17-én ismét megszervezi Öltözz pirosba! elnevezésű akcióját azzal a céllal, hogy adományokat gyűjtsenek a gyermekhospice házak működésének támogatására.

A programhoz iskolák, intézmények, munkahelyek és baráti körök csatlakozását várják. Az országos jótékonysági kampány szervezői arra kérik az akcióhoz csatlakozó közösségek tagjait, hogy egy piros ruhadarab viselésével és kétszáz forintos támogatással segítsék Magyarország első gyermekhospice házait, a pécsi Dóri Házat és a törökbálinti Tábitha Házat – számolt be a szervező alapítvány akciójáról az MTI.

Az ország első gyermekhospice-háza, a Dóri Ház 2011. február végén nyílt meg az alapítvány működtetésében Pécsett, a Tábitha gyermekhospice házat 2011. júniusában adták át Törökbálinton. Az intézményekben a súlyosan beteg gyermekek a magas szintű ellátás mellett nyugodt körülmények között minden idejüket a családjukkal tölthetik. A gyermekek ellátásáról orvosok, ápolók, lelkészek, pedagógusok, pszichológusok gondoskodnak.    

Évente több száz gyermek hal meg daganatos és krónikus betegségekben. A kórházakon kívül eddig nem volt olyan intézmény, ahol számukra és szüleiknek megfelelő szakmai, emocionális háttérrel tudták volna megteremteni a méltóságteljes búcsú lehetőségét.

A résztvevők az akció napján ehetnek piros színű ételeket, ihatnak piros színű italokat, létrehozhatnak piros műalkotásokat, miközben saját kezűleg készített perselyben gyűjthetik az adományokat. A szervezők azt kérik, hogy a részvételről készített fotókat és az összegyűlt adományokat a közösségek február 27-ig juttassák el alapítványhoz.

A Wear Red! (Öltözz pirosba!) elnevezésű közösségi, jótékonysági akciót az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is több civil szervezet alkalmazza. London első gyermekhospice háza, a Richard House évről évre Valentin-nap előtt tartja meg a Wear Red for Richard House elnevezésű adománygyűjtő akcióját, mely lehetőséget biztosít egy szórakoztató “pirosba öltözős napra”, valamint összefogásra a beteg gyermekekért. Magyarországon tavaly novemberben tartották az első ilyen rendezvényt.

Kapcsolódó cikkek:
A hospice jövőjéről tanácskoztak
A hospice ellátás jól kiegészítheti a hagyományos terápiát
Haldokló gyerekeket szolgálnak
Polcz Alaine és a rákbeteg gyerekek
Rákos gyerekek az onkológián: nem éveket, életet!
Gyerekeket fenyegető tumorok
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
A magányos haldoklás ellen küzdenek
Hospice: őrizni igyekeznek az emberi méltóságot
Hospice: segítség a végstádiumban

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top