Rajzpályázat rákbeteg gyerekeknek

Az ország onkológiai osztályain kezelt gyerekek és fiatalok számára hirdettek rajzpályázatot, a legjobbnak ítélt alkotásokat a Nemzeti Színházban kiállítják, s az alkotókat is jutalmazzák.

A kiírás három korosztálynak szól: 7 és 10 év közöttiek, 11-15 és 16-20 évesek küldhetik el alkotásaikat az “érted is!” Szülői Egyesület a Daganatos Gyermekekért civil szervezet számára augusztus 31-ig. A kategóriák első három helyezettjeit a Nemzeti Színházba szóló négy fős családi belépővel jutalmazz
ák.

A kiválasztott előadás a Berzsián és Bidenki című darab. Lázár Ervin szerzeményében Berzsiánnak, a költőnek megrendelésre kell, hogy írjon születésnapi köszöntőt mesterének, de az ihlet csak nem akarja meglátogatni; a darab az emberi összefogás erejét példázza, ezért azt kérik a rajzolóktól is, hogy alkotásaikban is ezt az üzenetet jelenítsék meg. A mesejátékban játszik Bodrogi Gyula, Garass Dezső és Stohl András is, az előadás után a fiataloknak lehetőségük lesz személyesen is találkozni a színészekkel.

A rajzokat az egyesület címére várják: info@ertedis.hu – 1094 Budapest, Tűzoltó u. 7-9.

Kapcsolódó cikkek:
Gyerekeket fenyegetõ tumorok
Cimborákat várnak a rákbeteg gyerekek
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top