Rákbetegek javára licitáltak Sólyom László emléktárgyaira

Sólyom László volt köztársasági elnök felajánlása alapján Budapesten jótékonysági árverést tartottak a 2005-2010 közötti államfői ciklus alatt összegyűlt elnöki ajándékokból. Az akció révén mintegy 18 millió forint támogatáshoz jut a Bakonyszücsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona.

Az árverésre mintegy 150 ember regisztrált a helyszínen, de több tucat előzetes vételi megbízás és telefonos licit is érkezett a szervezőkhöz – számolt be az eseményről a rendezvényt lebonyolító Nagyházi Galéria, amelynek tulajdonosa, Nagyházi Csaba önmaga is a tüdőrákkal küzdő beteg.

A legmagasabb leütési áron, 3,2 millió forintért a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Lech Kaczyński lengyel államfő által ajándékozott díszes szablya kelt el, amelynek induló ára 40 ezer forint volt. A jótékonysági árverésre felkínált 350 tételből mindösszesen három nem talált gazdára. Ezeket a volt államfő a bakonyszücsi intézetnek ajándékozza.

A tételek kikiáltási összértéke 3,8 millió forint volt, a leütött tételek értéke ennek több mint a négyszerese, 15,6 millió forint lett. A tényleges adomány összege még ennél nagyobb, mivel a galéria lemondott a 21 százalékos közvetítői jutalékról, ezzel a jótékonysági árverés teljes bevétele 18,9 millió forint, amiből csak az árverés költségeit vonják le, a többit a rehabilitációs otthon kapja.

Kapcsolódó cikkek:
Megalakult a tüdőrák elleni Harcosok Klubja
Hosszabb és kevésbé beteg életünk is lehetne
Az életet ünnepelték a Tűzmadár Házban

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top