Rákgyógyítás: mi értelme a betegségnek?

Mi értelme lehet az embereket sújtó súlyos betegségeknek? Mit tanítanak az egyes kultúrák és vallások a betegekről? Többek között ezeket a kérdéseket is taglalja a Rákgyógyítás magazin legújabb száma. A lapnak Csákányi Eszter nyilatkozik szülei betegségéről, radiológus főorvosok beszélnek az egyes diagnosztikai vizsgálatok sajátságairól, napirendre kerül a végstádiumban lévő betegek ellátása, illetve olyan kényes kérdések is előkerülnek, hogy mennyit kell, illetve mennyit szabad költeni a betegek ellátására.

Nyíltan ritkán elhangzó kérdéseket feszeget a Rákgyógyítás magazin 2009. téli kiadása. Közgazdász, bioetikus, orvosprofesszor,valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár felelős vezetője értekezik arról, hogy egy beteg miként kerülhet szembe a társadalommal, s miközben önmaga mindenét odaadná, hogy meggyógyuljon, mit várhat az országtól, ahol él. Radiológus főorvos felel, miért kell olyan sokat várni egy vizsgálatra, végstádiumú betegeket ápoló nővér vall hivatásáról, hogy életünk utolsó hetei éppen olyan fontosak, mint a legelsők.

Ismert színésznő mesél arról, miért került rákbeteg édesanyjától oly távol, s beteg édesapjához oly közel. Muzulmán, buddhista, zsidó és keresztény vallási vezetők foglalják össze mit diktál számukra meggyőződésük az emberi bajok értelméről: saját rákbeteg gyermekét féltő rabbi beszél arról, hogy hite szerint miért tekinthető jónak a családját megviselő súlyos betegség.

A Tűzmadár Alapítvány által kiadott lap 2008 szeptembere óta negyedévenként 10 ezer példányban jut el az onkológiákon és a betegszervezeteken keresztül a rákbetegekhez és családtagjaikhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Megjelent a Rákgyógyítás magazin õszi kiadása
Nagy Bandó András és a rákbetegség
Vágó István óvatosságra inti a rákbetegeket
Rákgyógyítás: Halász Judit is biztatja a betegeket
Rákgyógyítás: új magazin rákbetegeknek

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top