Szinte minden rákbetegség napirendre kerül a hónap végén

Az Újjáéledés Alapítvány a rákellenes világnaphoz kapcsolódva szervez ismeretterjesztő és sportnapot Mosonmagyaróváron. A rendezvényen szakorvosok adnak áttekintést a leggyakoribb daganatos betegségekről, s lehetőség lesz az egyéni kérdések feltételére is, a résztvevők segítséget kaphatnak, hogy utat találjanak abban a nehéz élethelyzetben, amit egy daganatos betegséggel való szembenézés okoz. Nemcsak rákbetegeket, hanem családtagokat is várnak.

A 2014. február 28-i rendezvénynek a Flesch Károly Kulturális Központ ad otthont. A 16 órától dr. Bodnár Mária orvosigazgató főorvos megnyitójával kezdődő programban a méhnyakrák megelőzéséről, szűréséről és kezeléséről dr. Balogh Elek nőgyógyász főorvos tart előadást, majd Hofbauerné Winkler Ilona mammográfiai asszisztens beszél az egészségesek és a mellrákos betegek számára is fontos önvizsgálatokról, az emlőrák tüneteiről, a szűrés fontosságáról. Dr. Pécsi Gyula gasztroenterológus főorvos az emésztőrendszer daganatos elváltozásairól ad áttekintést, dr. Szepesváry Zsolt urológus főorvos pedig a prosztatarákról beszél. A tüdőrákról dr. Szalai Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos tart előadás, majd dr. Borbélyi Erika klinikai onkológus főorvos ad kapaszkodókat az alternatívnak mondott terápiák megítéléséhez.

Amint arról Kuti Sándor, az Újjáéledés Alapítvány kuratóriumi elnöke portálunkat tájékoztatta, a programban az orvosi előadások mellett dietetikustól, gyógytornásztól, pszichológustól is lehet tanácsot kérni, szó lesz arról miben tud segíteni egy családtag a nehéz élethelyzetbe került hozzátartozójának. A rendezvényt kézműves foglalkozás, gyerekeknek és felnőtteknek szervezett játszóház is színesíti. Az eseményen bemutatkozik az Újjáéledés Alapítvány Rákbeteg Támaszadó Szolgálat és a Napsugár Klub, a rákbetegségben érintettek önsegítő csoportja is.

Az érdeklődőket a szervezők arra kérik, hogy aki teheti, már 15 órától csatlakozzon a helyszínen a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club tagjaihoz, s vegyen részt egy kör sétán vagy kocogáson a figyelemfelhívás jegyében.

Kapcsolódó cikkek:
Rákellenes Világnap: nem igaz, hogy semmit sem tehetünk!
Tudjuk mi a helyes, mégsem tesszük
Az elhízás szerepe a rák kialakulásában
Rák: nemcsak infúziók, hanem lelki segítség is kérhető
Szakmai nap a rákbetegek kezeléséről és ápolásáról

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top