Testközelben a rák

Testközelben a rák címmel nyílik szuggesztív kiállítás Hatvanban: látványos tablókon, életnagyságú maketteken keresztül ismertetik meg a látogatókkal a daganatos betegségek kialakulásának mechanizmusát, a rákgyógyítás eszköztárát, a szűrővizsgálatok jelentőségét.

A biológiai-orvostudományi kiállítás egyik nem titkolt célja a tudományos ismeretterjesztésen túl, hogy a látogatók emlékezetébe vésse azokat a figyelmeztető jeleket, amelyek megjelenése esetén mindenképp mielőbb orvoshoz kell fordulni. A tárlat 2011. február 7-től 11-ig várja az érdeklődőket 9 és 18 óra között a Grassalkovits Művelődési Házban (Hatvan, Kossuth tér 24.). A belépés díjtalan.

A kiállítás korábban Budapesten is látható volt már. A tárlat olyan szervekre fordít kiemelt figyelmet, melyek rákos megbetegedése hazánkban is a leggyakoribb halálozási okok közé tartozik. Részletesen mutatja be a vese, a tüdő, az emlő, a vastagbél, illetve a nyirokrendszer működését és daganatos megbetegedéseit. A rendezvény tartalmi összeállításánál fontos szempont volt, hogy az emberi test egészséges szervei mellett a rákos elváltozások is láthatóak legyenek.

Kapcsolódó cikkek:
Testközelben a rák: interaktív tárlat a tumorokról
Mit érdemes tudni a rákról?

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top