Tiszavirág hídon keresztül a mammográfiára

Szolnokon is összegyűlnek mindazok, akik fontosnak tartják, hogy személyes részvételükkel hozzájáruljanak a családi tragédiák megelőzéséhez, az emlőszűrés népszerűsítéséhez.

Az országban egyre több helyszínen rendeznek civil demonstrációt annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a mellrák időbeni kezelésének fontosságára. Furcsa Józsefné, a Rák Ellen Együtt Egymásért Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke elmondta: Szolnokon 2013. október 25-én 13 órakor a megyeháza előtt várják a résztvevőket, akikkel a megyeháza – Kossuth tér – Szapáry út – Tiszavirág híd útvonalon sétálnak végig. A programra nemcsak szolnokiakat várnak, az előzetes jelzések szerint a térség más településeiről is sokan csatlakoznak.

Amint a rendezvény hivatalos meghívójában fogalmaznak, a mellrák kései felfedezése nemcsak egyéni tragédia, hanem a családra, a gyerekre nézve is óriási veszteséget okoz, ha a rendelkezésre álló, ingyenes szűrési lehetőségek elmulasztása miatt egy nőnél végzetes betegség alakul ki. Ezért szó szerint életbevágóan fontos, hogy minden nő odafigyeljen magára és ne halogassa a szűrővizsgálatokon való részvételt.

Kapcsolódó cikkek:
Felvonulás a mellrák ellen: meg kell nyerni a fiatalokat is!
Emlőszűrés és a mellek önvizsgálata
Van okostelefonja? Használja az emlő önvizsgálatához!
Hogyan vesznek mintát a mammográfia után?
A mammográfiának köszönhetem, hogy a családommal lehetek
Ne engedjük az emlődaganatokat megnőni!
Emlőrák és BRCA gének: mennyiben örökölhető a rákbetegség?

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top