A kórházak is segítenek leszokni a dohányzásról

Csoportban, egymást erősítve könnyebb lehet megszabadulni a cigarettától, ezért Európai Uniós támogatásból alakítanak ki a dohányzásról való leszokást támogató pontokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Egy konzorciumi pályázat keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyében hat helyszínen valósulnak meg fejlesztések elsősorban dohányzás leszokás támogató pontok kialakításával: humánerőforrás-, infrastrukturális- és eszközfejlesztéssel járulnak hozzá a tüdőgondozók megújulásához. A konzorcium vezetője a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a megvalósításban partnerek a törökszentmiklósi, a mezőtúri, a jászberényi, a karcagi és a tiszafüredi egészségügyi intézmények.

Amint arról a Weborvos hírt adott konzorciumi projektben a tüdőgondozó intézetekben dohányzásról való leszokást segítő csoportos tanácsadásra nyílik lehetőség, olyan helyiségeket alakítanak ki, amelyek alkalmasak a csoportos foglalkozások lebonyolítására. A cél, hogy az érintett térségekben minél több dohányost bevonjanak a csoportokba, s közülük minél többeknek sikerüljön végleg letenni a cigarettát.

Kapcsolódó cikkek:
A fiatalok kevesebbet, az idősek többet szívnak
Rákos daganat nő a cigarettán
Tűzoltás a kontinensen: Európa küzd a füstölgéssel
Illúzió, hogy könnyű leszokni a dohányzásról
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg
Leszokás a dohányzásról: egyre több az ösztönző
Szigor kell a dohányzás visszaszorításához

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top