Fókuszban az onkológia is az Egészségligetben

Az egészségügyi statisztikák szerint Magyarországon sok betegség – különösen a szív- és keringési, valamint a daganatos betegségek – súlyosabb lefolyásúak és gyakrabban végződnek halálozással, mint az európai átlag. Ez is alátámasztja a szűrővizsgálatok fontosságát – hangsúlyozzák a június 4-én és 5-én megrendezendő vásosligeti Egészségliget szervezői.

A felnőttek egyebek mellett részt vehetnek elsősegély oktatáson, érrendszeri vizsgálaton, mammográfián, hepatitisz C szűrésen, onkológiai tanácsadáson, szemnyomás és szemszárazság mérésen, a gyerekeket a többi között allergiás és diétás tanácsokkal várják.

A családi napi keretekben meghirdetett hetedik Egészségliget rendezvény az egészséges életmódhoz kapcsolódó sok-sok programtól abban különbözik, hogy nemcsak hirdeti a helyes út választását, hanem konkrét segítséget ad. A szűrővizsgálatokat egy helyre viszik, hogy minél több embernek legyen lehetősége kellemes körülmények között minél többet megtudnia saját szervezetének egészséges vagy éppen attól eltérő állapotáról.

Színes programokkal is várják a látogatókat, hogy valamennyi korosztály, egyéni érdeklődők és családok egyaránt megtalálhassák a számukra szükséges méréseket, tanácsadásokat, betegségmegelőző tippeket, információkat és szórakozási lehetőségeket.

Kapcsolódó cikkek:
Bejárható vastagbél: országos kampány a szűrésekért
Hosszabb és kevésbé beteg életünk is lehetne
Az orvos csak úgy segíthet, ha találkozunk vele
Iskolázottság: 16 életév is lehet a különbség

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top