Körtánc is szolgálhatja a rehabilitációt

Rehabilitációs céllal szerveznek körtáncot gyógyulófélben lévő és gyógyult daganatos betegek részére. Mi is a körtánc? Több kultúra ősi és modern tánclépéseit ötvöző, zenére kialakított, finom energiafolyam, amely ugyanakkor senkitől nem igényel előzetes tánctudást vagy ismereteket.

A körtáncon már részt vett férfiak és nők tapasztalatai szerint e különleges csoportos együttlét kellemes testmozgást és lelki kiegyensúlyozottságot nyújt, ezzel segíti a feszültségoldást, a biztonságérzet megélését.

A foglalkozást Stolmár Enikő körtáncoktató vezeti, aki több mint 10 éves tapasztalatával tanítja be a táncot, és segíti a résztvevők lelki feltöltődését. A következő összejövetel 2013. szeptember 20-án (pénteken) 15 -17 óráig lesz az Országos Onkológiai Intézet Tükörtermében (XII. Budapest, Ráth Gy. u. 7-9.) Érdeklődni lehet Strommer Szilviánál, a Magyar Rákellenes Liga munkatársánál a (06-20) 565-55-89 vagy a (06 1) 225-16-21 telefonszámon. A részvétel ingyenes.

A fővárosban körtáncot rendszeresen szervez a Szent László Kórház területén (1096 Budapest, Gyáli út 5-7. 1-es pavilon) működő Tűzmadár Ház is, ahová szintén attól függetlenül várják a betegeket, hogy hol élnek vagy kezelésük hol zajlik.

Kapcsolódó cikkek:
Tűzmadár Ház: segítsük a lelkünket is gyógyulni!
Az életet ünnepelték a Tűzmadár Házban

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top