Mennyien születtek és hányan haltak meg?

Több gyermek született, de a halálozások száma is kismértékben emelkedett 2012 első félévében az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


A KSH adatai szerint idén január és június között 43 ezer 603 gyermek született, ez 4,5 százalékkal több mint egy évvel korábban; a halálozások száma pedig 66 ezer 833 volt, ami 0,7 százalékos emelkedést jelent. A természetes fogyás 23 ezer 230 fő volt, 1453-mal kevesebb az egy évvel korábbinál – adta hírül az MTI cikke.

A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 17 ezer fővel csökkent. Eszerint a becsült lélekszám az időszak végén 9 millió 941 ezer fő volt.

A házasságkötések száma az elmúlt évi kismértékű emelkedést követően az idei év első hat hónapjában ismét enyhén csökkenő irányt mutatott. Összességében 2012 első félévében 14 ezer 377 házasságot kötöttek, ez 1,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól – olvasható a jelentésben.

Kapcsolódó cikkek:
Túl sok betegség lesz végzetes Magyarországon
Itthon többen halnak meg rákban mint máshol
Genetikai kristálygömb: akarjuk tudni meddig élhetünk?
Pályázat a hosszú élet génjének megtalálásáért

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top